• rick

Rick van de Geijn:
“Het leukste? Sleutelen, de sfeer én de afwisseling!”

Junior projectmonteur
7 jaar in dienst

“In het weekend sleutelde ik altijd al aan scooters. Lekker hobbyen... Dat ik iets technisch wilde gaan doen, was dus niet zo verwonderlijk. En ik wilde graag met mijn handen aan de slag. Daarom ben ik zeven jaar geleden met een BBL-opleiding gestart: vier dagen werken, één dag naar school. Een ideale combinatie van in de praktijk leren en meteen geld verdienen.”

“Mijn werkplek, dat werd Langen in Wijchen. De machines, de snelheid en de complexiteit spraken me meteen aan. Ik ben gestart met niveau 2 en daarna doorgegroeid naar niveau 3. Mijn resultaten waren goed en dus kon dat ook. Drie jaar geleden heb ik mijn diploma gehaald én ben ik hier vast in dienst gekomen.”

“Mijn vaste contract betekent niet dat ik niks meer leer: techniek blijft veranderen. Ik heb bijvoorbeeld net een cursus elektrisch schakelen afgerond. Binnenkort ga ik ook nog een cursus Engels doen. Veel handleidingen en dergelijke zijn in het Engels en ik kan dan ook beter aan klanten uitleggen hoe de machines werken. Machines blijven machines, maar klanten, producten: het verandert steeds. En daarom kan ik me hier ook blijven ontwikkelen, daar worden me ook de kansen toe geboden.”

“Het leukste aan mijn werk, naast het sleutelen en de techniek natuurlijk, vind ik de afwisseling en de onderlinge sfeer. Ik werk altijd samen in een team met 3 of 4 collega’s. Samen zijn we verantwoordelijk voor de montage en het afstellen van de machine. Zo leer je ook nog eens van elkaar. En het is meer dan alleen maar sleutelen: testen, soms lassen, dingen uitproberen en zo een machine compleet klaar maken, zodat de klant tevreden is. Dat is helemaal mooi.”

rick

“Ik krijg hier echt de kans om me te ontwikkelen”