• onze cultuur, langenpac wijchen

CAO en voorzieningen

Aan de slag bij Langen te Wijchen? Dan is de CAO Metalectro van toepassing. Ook is er een aantal andere voorzieningen beschikbaar. We zetten er een aantal op een rij en deze zullen toegelicht worden in onze 100-dagen-on-boarding inwerkprogramma:

Collectieve arbeidsovereenkomst

We hanteren de voorwaarden uit de CAO Metalectro. Dat betekent bijvoorbeeld dat je (bij full-time dienstverband) over 27 verlofdagen en 13 ADV-dagen beschikt. Daarnaast is er een tijd-voor-tijdregeling: overuren kun je opsparen en op een later moment opnemen.

Flexibele werktijden

Onze werktijden zijn flexibel. Je kunt starten tussen 7 en 9 uur ’s ochtends en dan doorwerken tot 15.30 of 18.00 uur. Op vrijdag is die eindtijd zelfs wat vervroegt en kun je ‘flexen’ tussen 14.30 en 18.00 uur!

Pensioenfonds

Je pensioenfonds is ondergebracht bij PME, het Pensioenfonds Metalectro. De maandelijkse premie is gesplitst: zelf betaal je een deel, Langen betaalt als werkgever het andere deel. De pensioenvoorziening is gebaseerd op een middenloonsysteem.

Collectieve verzekeringen

Als werknemer bij Langen Wijchen kun je ook gebruik maken van een aantal collectieve verzekeringen:

  • Collectieve ziektenkostenverzekering
    Via FME (de werkgeversbranchevereniging) kun je bij verzekeraar Zilveren Kruis 10% korting krijgen op je ziektekostenverzekering. Dat kan voordeliger zijn dan je huidige premie. Nadat je in dienst bent gekomen, krijg je hierover meer informatie, zodat je zelf een vergelijking kunt maken en kunt kiezen of je hieraan mee wilt doen.
  • Reisverzekering en collectieve ongevallenverzekering
    Werk je voor Langen Wijchen, dan is de kans groot dat je wereldwijd aan het werk gaat. Dan is het goed om te weten dat wij voor al onze werknemers een wereldwijde 24-uurs dekking hebben.